Varför undersöker elever i Quebec årskurs 12?

Språkpolitik kontra utbildning

Nya språklagsreformer i Quebec, känd som Bill 96 (lag 14), har genomförts för att skydda det franska språket. Dessa reformer medför nya restriktioner och förändringar i läroplanen för engelskspråkiga CEGEPs. Noterbart kommer inskrivningen av engelska CEGEP-studenter att begränsas till högst 17.5% av hela CEGEP-nätverket. Från och med 2024 kommer engelska CEGEP-studenter att behöva ta fem kurser i franska. Studenter med ett Certificate of Eligibility (COE) har möjlighet att ta alla fem poäng som franska som andraspråkskurser eller blanda vanliga kurser i franska. Å andra sidan måste elever utan COE välja en kombination av franska som andraspråk och vanliga lektioner i franska. Dessutom måste studenter utan COE klara ett prov i franska som heter Épreuves uniformes en langue d'enseignement et littérature (ÉULEL) för att ta examen, ett krav som även gäller för franska CEGEP-studenter.

Före lagförslaget 96 påverkade språklagar endast elever från dagis till årskurs 11. Vid den tiden hade elever med en COE valet att utbilda sig på engelska eller franska, medan de utan COE utbildades i franska. Efter examen från Secondary V var allofoner, anglofoner och frankofoner berättigade att ansöka till alla Quebec CEGEP. Medan majoriteten av frankofonerna valde franska CEGEPs, valde ett betydande antal engelska CEGEPs för att förbättra sina engelska kunskaper eller förbereda sig för antagning till ett engelskt universitet i Quebec eller någon annanstans. Från och med 2024 kommer det engelska CEGEP-alternativet endast att vara tillgängligt för studenter med en COE. Ändå är antagning inte garanterad på grund av det nya inskrivningstaket på 17.5 %, ett antal som kan minska ytterligare i framtiden.

Missnöjda med de nya förhållandena har elever och familjer letat efter alternativa alternativ efter Secondary V. Sedan juli 2023 har SchoolAdvice fått ett överväldigande antal samtal och e-postmeddelanden från Quebec-familjer som frågar efter årskurs 12. Ett växande antal engelska privatskolor erbjuder nu betyg 12 som ett alternativ före universitetet, vilket effektivt kringgår behovet av CEGEP-närvaro. Även om det här alternativet är genomförbart, kanske det inte är överkomligt för många familjer eftersom det varierar från $20,000 28,000 till $12 XNUMX, och tillgängligheten är begränsad. Dessa klass XNUMX-program är verkligen oberoende privata skolor som inte accepterar Quebec-statsbidraget, vilket tillåter dem att ta emot studenter med eller utan COE.

SchoolAdvice rekommenderar ett mer prisvärt alternativ för familjer och studenter: programmet som erbjuds av Virtual High School i Bayfield, Ontario. Denna skola är registrerad hos Ontario Ministry of Education som både grundskola och gymnasieskola. Det är känt för sina innovativa onlineinlärningsprogram och har till och med licensierat sitt Grade 12-program till vissa privata skolor i Quebec. Kostnaden för kurser varierar från $600 till $850, och att slutföra ett Grade 12-program kräver vanligtvis 8 till 12 kurser, beroende på elevernas kreditutskrifter som tjänats in i slutet av Secondary V i Quebec.

Online årskurs 12, perfekt för studenter som vill kringgå CEGEP

ETT - EXPANDERA KARRIÄRMÖJLIGHETER:

Genom att söka online Ontario Grade 12 kan Quebec-studenter förbättra sina engelska språkkunskaper och öka sin konkurrenskraft på arbetsmarknaden. Flytande engelska öppnar dörrar till ett bredare utbud av karriärmöjligheter, både lokalt och internationellt. Många efterfrågade yrken kräver starka engelska kunskaper, och att ha en solid grund i engelska på eftergymnasial nivå kan avsevärt öka anställningsbarheten.

TVÅ – TILLGÅNG TILL ENGELSKTALANDE POST-SECONDARY INSTITUTIONER

Quebecstudenter som strävar efter att gå på engelsktalande universitet utanför Quebec möter ofta ytterligare utmaningar. Begränsad tillgång till engelskspråkig utbildning i Quebec-läroplanen gör det svårt för dem att uppfylla antagningskraven för dessa institutioner. Genom att registrera sig i online Ontario Grade 12 kan studenter uppfylla de nödvändiga språkkraven och öka sina chanser att få inträde till sina önskade institutioner.

TRE – FÖRBÄTTRAD AKADEMISK FLEXIBILITET:

Onlineutbildning ger eleverna flexibiliteten att anpassa sin inlärningsupplevelse. Detta är särskilt fördelaktigt för Quebec-studenter som vill få tillgång till engelsk eftergymnasial utbildning. De kan välja ämnen och kurser i linje med deras akademiska intressen och karriärmål som kanske inte finns tillgängliga i deras lokala läroplan. Flexibiliteten i onlineinlärning gör att eleverna kan utforska olika ämnen som annars kanske inte är tillgängliga i traditionella klassrumsmiljöer.

FYRA – BEKVÄM OCH KOSTNADSEFFEKTIV:

Online Ontario Grade 12-alternativ erbjuder bekvämlighet och kostnadseffektivitet för Quebec-studenter. Genom att studera online kan studenter undvika behovet av att flytta för att fortsätta sin utbildning. Detta eliminerar de extra kostnader som är förknippade med boende-, transport- och levnadskostnader. Onlinekurser är ofta billigare än traditionella personliga program, vilket gör dem till ett genomförbart alternativ för studenter som söker efter gymnasieutbildning på engelska.

FEM – MÅNGFALD LÄREMILJÖ:

Att engagera sig i Ontario Grade 12-kurser online ger Quebec-studenter möjligheten att interagera med en mångsidig lärandegemenskap. Att interagera med studenter från hela Ontario ger en mångkulturell upplevelse som främjar kulturell förståelse och uppskattning. Denna exponering för olika perspektiv och bakgrunder kan vidga elevernas vyer och förbereda dem för den mångkulturella miljö de kan möta i sina framtida akademiska och professionella ansträngningar.

Kommer hösten 2024! Skolrådgivning/VHS-understödd online årskurs 12

Från och med hösten 2024 erbjuder SchoolAdvice en online underlättat årskurs 12-program för studenter i Greater Montreal-området. SchoolAdvice-lärare hjälper eleverna att registrera sig hos VHS för att ställa in sitt årskurs 12-program. Assistans med meritvärde och kursval ingår i våra tjänster.
 

Medan varje student kommer att följa sitt eget asynkrona program, kommer vi att köra Zoom-sessioner dagligen för studenter. Morgonpasset kommer att pågå från 9:00 till 11:30 och eftermiddagspasset från 1:00 till 3:30. Under denna tid kommer eleverna att ha tillgång till levande lärare för hjälp med problem i de kurser de följer. Eleverna kommer att lära känna andra studenter som följer en liknande utbildningsväg, de kan bilda studiegrupper online och utveckla nya vänskapsband. Varje månad kommer det att finnas möjlighet att träffas för utbildningsevenemang, museer, teater, träningsaktiviteter och mer. En SchoolAdvice ackrediterad pedagog kommer att skugga varje elevs framsteg och utfärdar månatliga rapporter.
 

Som en del av VHS Grade 12-programmet kräver vissa avslutande Ontario Ministry of Education Examina närvaro av en ackrediterad proctor. Som VHS-partner kommer SchoolAdvice-ackrediterade pedagoger att fungera som proctors för alla tentor. Studenter kommer att skriva slutprov på SchoolAdvice-kontor i Westmount, Quebec.
 

Samhällstjänst är en nödvändig komponent för att slutföra VHS Grade 12-programmet. SchoolAdvice hjälper eleverna att välja och skapa deras samhällstjänstprofil, verifiera och registrera timmar som serveras.
Har du en utbildningsrelaterad fråga?

Läs mer

Nyheter från vår blogg

Livechatt driver registrering för privatskolor

Livechatt driver registrering för privatskolor

I en post-COVID-värld har registreringen av privata och fristående skolor förändrats. Medan vissa skolor är tillbaka på rätt spår, kämpar många i år för att nå siffror som är nödvändiga för att upprätthålla program och fakultet. Baserat på vår egen erfarenhet på SchoolAdvice har livechatt varit det bästa verktyget för att driva engagemang och växa vår verksamhet. Den här bloggen erbjuder privata och fristående skolor några strategier för att implementera livechatt för sina skolor.

Välja en antagningskonsult – Topp 10 tips.

Välja en antagningskonsult – Topp 10 tips.

Att välja rätt skola kan vara en överväldigande och utmanande uppgift. Med så många tillgängliga alternativ kan det vara svårt att avgöra vilken skola som passar dig bäst. Det är här en antagningskonsult kan vara ovärderlig. I den här bloggen lyfter vi fram de stora fördelarna med att använda en antagningskonsult och de viktigaste funktionerna att leta efter när du väljer en antagningskonsult.

Undervisning i Kanada, A Guide for International Educators

Undervisning i Kanada, A Guide for International Educators

Om du är en internationell pedagog som vill undervisa i Kanada, finns det några saker du behöver veta innan du flyttar. Kanada är känt för sitt utmärkta utbildningssystem, och många internationella lärare dras till landet på grund av den höga livskvaliteten och de möjligheter som finns för dem. Här är några tips och råd som hjälper dig att förbereda dig för undervisning i Kanada.

0 Kommentarer

Skicka in en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

376 Victoria Avenue #200
Westmount, QC Kanada, H3Z 1C3

  • [e-postskyddad]
  • 438.300.6190 | 866.300.9181
  • WhatsApp | Telegram +1.514.970.8682
Sekretesspolicy
Cookie policy
Regler och villkor
Green Hosting Badge