Digital marknadsföring för friskolor

Familjer som söker efter friskolor för sina barn kommer först att titta på nätet. Digital närvaro är avgörande och att snabbt och enkelt komma till en skolas webbplats är avgörande. En attraktiv och användarvänlig webbplats som är responsiv på alla enheter och ger en känsla av din skolas miljö är ett måste. Skolor kan inte längre bortse från behovet av digital marknadsföring om de vill öka engagemanget online, stärka skolans varumärke och öka svarsfrekvensen för ansökningar. Större skolor har marknadsförings- och kommunikationsavdelningar som är dedikerade till att hantera alla aspekter av marknadsföring på nätet för skolan. Skolor utan denna resurs har svårt att hänga med, eftersom de redan är överväldigade av skolans vanliga dagliga verksamhet. Våra grundare och ledarteam är erfarna pedagoger som känner till och förstår skolor. Vår digitala division är i framkant.  Vi är här för att hjälpa!

Digital marknadsföring för friskolor

7 sätt att öka engagemanget online

Färskt innehåll är det som håller människor intresserade och engagerade. Den mest kritiska komponenten är att ha stark SEO (Search Engine Optimization) som hjälper till att öka mängden trafik till din webbplats och de olika sektionerna på din webbplats. SEO är vad sökmotorer, som Google, letar efter. Ett exempel på att ha färskt innehåll är att skapa en blogg med regelbundna, lägliga tillägg av blogg inlägg relaterade till allt inom din skola. Dessa kan vara lärarprofiler, klassrumsprofiler, elevaktiviteter, insamlingar, nya program och läroplaner, speciella evenemang, etc. Alla dessa kommer att hjälpa till att hålla din publik engagerad och aktiv i din skolas onlinenärvaro.

Sociala medier media är en stor sådan. Detta inkluderar Facebook, Twitter, Instagram, Google+, LinkedIn, etc. Varje social mediesida som du har bör ha ett sammanhållande tema (dvs. logotyp, färger, design, ton, regelbundna och aktuella inlägg med #hashtags) så att alla dina online sidor kan falla under samma paraply av ditt skolmärke. Helst bör din skola ha minst 2-3 inlägg på sociala medier varje vecka för att hålla samhället engagerat och medvetet. Och hur är det med meddelanden i sociala medier? De flesta skolor utnyttjar inte det som för närvarande är den snabbast växande och mest använda tekniken. Kontakta oss för att lära dig mer om meddelandestrategier för sociala medier för att öka framtida familjeengagemang.

abonnenter Öka din abonnentbas! Använd alltid anmälningsformulär för att uppmuntra besökare att registrera sig för skolans nyhetsbrev. Det här är ett enkelt men effektivt sätt att hålla människor informerade om de olika aspekterna av skolan och att engagera framtida familjer som kanske söker information om skolor på sin kortlista.  Anmälningsformulär bör finnas på blogginlägg och på sidor som rör antagning, skolevenemang och öppet hus. Besökare är mer benägna att registrera sig om de söker specifik information relaterad till registreringen.

nyhetsbrev är fortfarande det bästa sättet att hålla sig engagerad i samhället. De riktar sig till gemenskapsmedlemmar som redan är engagerade i skolan, som kan vara nuvarande elever, föräldrar, tidigare föräldrar och alumner. Alla har en viss anknytning till skolan och att hålla dem engagerade och informerade är avgörande för varumärkesbyggande, mun-till-mun-reklam och naturligtvis insamling. Nyhetsbrev bör publiceras på en regelbunden cykel, oavsett om det är månadsvis, kvartalsvis eller veckovis. Det är ett enkelt men mycket effektivt sätt att hålla ditt samhälle informerat om alla viktiga och intressanta höjdpunkter i din skola och dess samhälle.

Bakåtlänkarna är länkar på andra webbplatser som leder tillbaka till en skolas webbplats eller målsida. SEO-algoritmer för de stora sökmotorerna som Google och Bing genomgår ständig revidering och varje år ingår nya element som påverkar en webbplatsranking i en sökmotor. Under 2016 förändrades en webbplatss rankning avsevärt om den inte var responsiv på mobila plattformar. Under 2018 handlar det om bakåtlänkar. För att rankas bra i sökmotorer idag måste en webbplats ha bakåtlänkar på andra webbplatser som har ett samband med utbildning och helst fristående skolor. Skolor som är profilerade på sajter som SchoolAdvice skaffar ett betydande antal högvärdiga bakåtlänkar som bidrar till optimal ranking på sökmotorer.

Betala per klick marknadsföring  Marknadsföringsstrategier som använder betalda inlägg på sociala medier är mycket viktiga. Med ett enkelt marknadsfört inlägg på Facebook är det möjligt att rikta in sig på tusentals och åter tusentals användare i närheten som kommer att tycka att din information är intressant och användbar. Till exempel, när en skola nyligen använde Facebook-promoterade inlägg för ett öppet hus, kunde Facebook rikta in sig på 20,000 400 användare i närheten med ett meddelande om öppet hus och en direktlänk till bokningsformuläret. Detta väckte massor av trafik och uppmärksamhet till skolans öppet hus. Dessa typer av marknadsföring kostar i genomsnitt $500-$XNUMX. Dessa typer av inlägg kommer att öka medvetenheten, marknadsföra din skolas varumärke och börja generera mycket mer intresse och många fler människor som pratar om din skola.

Google Ad Word-kampanjer Större marknadsföringskampanjer baserade på Google Ad Words kan vara extremt effektiva, men budgetar för denna typ av kampanj är vanligtvis $5,000 XNUMX och uppåt. Det är alltid bäst att engagera en professionell när du gör en sådan kampanj. Det finns mycket att ta hänsyn till; sökord, målsidor, uppmaningar och mer. På SchoolAdvice är vi erfarna Google-partners. Vi har arbetat med skolor för att utforma rekryteringsstrategier för internationella studenter, rikta annonser till specifika länder och designa målsidor som är språkvänliga för besökare som har klickat på annonsen.

"Den primära kontaktpunkten med din skola är online”

Att skapa och underhålla din skolas onlinenärvaro kräver helt klart mycket arbete, så nu, mer än någonsin, anställer många skolor professionella webbutvecklare för att skapa och uppdatera sina webbplatser med förväntningarna att framtida familjer kommer att hitta dem online och engagera sig i vad skolan har att erbjuda. Detta överflöd av information kan vara överväldigande, men som tur är kan SchoolAdvice vara till hjälp för att hantera allt ovanstående! SchoolAdvice tillhandahåller skolprofiler, gratis, som hjälper skolor att skapa en dörr till skolan med en mängd olika bakåtlänkar. Även om detta kan vara oerhört användbart, har SchoolAdvice också möjligheten till en betald skolprenumeration som förbättrar engagemanget ännu mer! Prenumererande skolors profilsidor inkluderar popup-fönster för att uppmuntra registreringar för att utöka din publik för nyhetsbrev, presenterade skolstatus i Skolavkännare, besöksförfrågningar som levereras till skolans e-postkorg och en dedikerad skolpraktiker i skolans team. SchoolAdvice tillhandahåller månadsvis och löpande marknadsföringstjänster för skolor. Vårt digitala marknadsföringsteam kan skapa blogginnehåll, hantera inlägg på sociala medier, skapa nyhetsbrev och hantera prenumerantdatabasen. 

0 Kommentarer

Skicka in en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

Kontakta oss för att diskutera din skolas digitala marknadsföringsfrågor.
Skolråd: Utbildare och experter på digital marknadsföring.
SchoolAdvice Företagets huvudkontor 1001 rue Lenoir, B-111 Montréal, QC Kanada, H4C 2Z6 E-post: [e-postskyddad] Telefon: 514.350.3519 | 888.509.7202