Undervisning i Kanada

Om du är en internationell pedagog som vill undervisa i Kanada, finns det några saker du behöver veta innan du flyttar. Kanada är känt för sitt utmärkta utbildningssystem, och många internationella lärare dras till landet på grund av den höga livskvaliteten och de möjligheter som finns för dem. Här är några tips och råd som hjälper dig att förbereda dig för undervisning i Kanada.

  • Kontrollera kraven för undervisning i Kanada

Innan du börjar ansöka om lärartjänster i Kanada är det viktigt att undersöka kraven för undervisning i landet. Varje provins och territorium har sin egen uppsättning regler, och du måste se till att du har de nödvändiga kvalifikationerna och certifieringarna för att undervisa i ditt valda område. De flesta provinser kräver en kandidatexamen i utbildning eller ett relaterat område, samt en undervisningscertifiering från en erkänd institution. Det är också viktigt att ha goda kunskaper i engelska eller franska, beroende på undervisningsspråket på skolan där du kommer att undervisa.

  • Bekanta dig med det kanadensiska utbildningssystemet

Kanada har ett välrespekterat utbildningssystem, men det kan skilja sig från vad du är van vid i ditt hemland. Det är viktigt att bekanta dig med det kanadensiska utbildningssystemet, inklusive läroplanen, undervisningsmetoder och bedömningsmetoder. Detta hjälper dig att förbereda dina lektionsplaner och anpassa din undervisningsstil för att möta behoven hos kanadensiska elever.

  • Undersök arbetsmarknaden och möjligheter

Kanada är ett mångfaldigt land, och det finns många möjligheter för internationella lärare att undervisa i en mängd olika miljöer. Det är viktigt att undersöka arbetsmarknaden och möjligheter som finns i provinsen eller territoriet där du vill undervisa. Du kan börja med att kolla jobbanslag, nätverka med andra pedagoger och kontakta skolor direkt för att fråga om potentiella lediga jobb.

  • Ansök om lämpligt visum eller arbetstillstånd

Som internationell utbildare behöver du ett giltigt visum eller arbetstillstånd för att arbeta lagligt i Kanada. Det är viktigt att undersöka immigrationskraven och ansöka om lämpligt visum eller arbetstillstånd innan du flyttar till Kanada. Processen kan vara lång, så det är bäst att påbörja ansökningsprocessen så snart som möjligt.

  • Förbered dig på levnadskostnaderna

Kanada är känt för sin höga levnadsstandard, men det kan också vara dyrt. Innan du flyttar till Kanada är det viktigt att undersöka levnadskostnaderna i ditt valda område, inklusive bostäder, mat, transporter och andra utgifter. Detta hjälper dig att budgetera och förbereda dig för levnadskostnaderna i Kanada.

Skolrådgivningsrepresentation och applikationstjänster

 

Om du är en erfaren, internationell utbildare som utforskar idén om att arbeta som lärare eller administratör inom det kanadensiska nätverket för privata och fristående skolor, SchoolAdvice inbjuder dig att ansöka om våra representationstjänster. 
Har du en utbildningsrelaterad fråga?

Läs mer

Nyheter från vår blogg

Personlig onlineinlärning

Personlig onlineinlärning

Under de senaste åren har onlineutbildning hamnat i rampljuset, och erbjuder ett alternativt och populärt val för studenter på förskolenivå. Med personligt anpassat online-inlärning alltmer framträdande, är de traditionella tegel- och murbruksskolorna inte längre det enda alternativet. Detta innovativa tillvägagångssätt ger en mängd fördelar jämfört med konventionellt klassrumsinlärning, vilket leder till förbättrade akademiska resultat och främjar individualiserad tillväxt. Följ med oss ​​i det här blogginlägget när vi utforskar de spännande fördelarna med personligt anpassad gymnasieutbildning online.

Studenter i Quebec undersöker alternativen för årskurs 12

Studenter i Quebec undersöker alternativen för årskurs 12

Nya språklagsreformer i Quebec, känd som Bill 96 (lag 14), har genomförts för att skydda det franska språket. Dessa reformer medför nya restriktioner och förändringar i läroplanen för engelskspråkiga CEGEPs. Noterbart kommer inskrivningen av engelska CEGEP-studenter att begränsas till högst 17.5% av hela CEGEP-nätverket. Från och med 2024 kommer engelska CEGEP-studenter att behöva ta fem kurser i franska. Studenter med ett Certificate of Eligibility (COE) har möjlighet att ta alla fem poäng som franska som andraspråkskurser eller blanda vanliga kurser i franska. Å andra sidan måste elever utan COE välja en kombination av franska som andraspråk och vanliga lektioner i franska. Dessutom måste studenter utan COE klara ett prov i franska som heter Épreuves uniformes en langue d'enseignement et littérature (ÉULEL) för att ta examen, ett krav som även gäller för franska CEGEP-studenter.

Livechatt driver registrering för privatskolor

Livechatt driver registrering för privatskolor

I en post-COVID-värld har registreringen av privata och fristående skolor förändrats. Medan vissa skolor är tillbaka på rätt spår, kämpar många i år för att nå siffror som är nödvändiga för att upprätthålla program och fakultet. Baserat på vår egen erfarenhet på SchoolAdvice har livechatt varit det bästa verktyget för att driva engagemang och växa vår verksamhet. Den här bloggen erbjuder privata och fristående skolor några strategier för att implementera livechatt för sina skolor.

0 Kommentarer

Skicka in en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

376 Victoria Avenue #200
Westmount, QC Kanada, H3Z 1C3

  • [e-postskyddad]
  • 438.300.6190 | 866.300.9181
  • WhatsApp | Telegram +1.514.970.8682
Sekretesspolicy
Cookiepolicy
Regler och villkor
Green Hosting Badge