Privat skolundervisning

En viktig del av vårt uppdrag på SchoolAdvice är att förse familjer med information om fristående och privata skolor. För att uppnå detta mål publicerar vi skolprofilsidor. Standardprofiler utvecklas av vårt forskarteam. De granskar skolans webbplatser och kontaktar skoltjänstemän för att få information om skolorna. Eftersom skolor inte debiteras för en standardprofillista är vår databas heltäckande och därför påstår vi att den är "Kanadas mest inkluderande skolkatalog". Medan den betydande majoriteten av dessa skolor är kanadensiska, fortsätter vi att lägga till ett ökande antal amerikanska och internationella skolor. Hittills har vi över 600 publicerade profilsidor på SchoolAdvice.net.

Varje januari påbörjar vi en granskning och uppdatering av profiler för att återspegla förändringar i akademiska program, erbjudna betyg, fakultets- och administrationsuppdateringar och förändringar av undervisnings- och skolavgifter. I år har vi noterat några nya trender i hur skolor väljer att publicera (eller inte publicera) information om undervisning och avgifter på sina webbplatser. Ett växande antal skolor visar inte längre avgifter på skolans webbplats. Istället kräver de att besökarna skickar in en förfrågan för att få reda på kostnaderna. Även om detta kommer att bidra till att växa skolans e-postlista, är vi osäkra på att det kommer att vara en effektiv rekryteringsstrategi.

Har du en utbildningsrelaterad fråga?

Fler trender inom privata skolors prissättning...

 

Privat skolundervisning ökar. Inflationen 2023 pressar upp priserna och privata skolor är inget undantag. Vi ser en genomsnittlig ökning på cirka 6-7% för läsåret 2023-2024.

Ytterligare och villkorade avgifter är på uppgång. Vi ser ett ökande antal skolor som kräver avgifter för "Ny student" eller "Ny familj". Dessa är vanligtvis engångsavgifter som tilldelas en ny registrering. De kan variera från $500 till $8,000 XNUMX beroende på skolan och de kan eller kanske inte varierar med antalet syskon som är inskrivna på skolan. Dessa avgifter återbetalas inte när erbjudandet om antagning har accepterats av familjen.  

Ansökningsavgifter är ej återbetalningsbara och kan variera beroende på skola. I genomsnitt är en ansökningsavgift troligen $250.00. Vi ser att mindre privata skolor tar in ansökningsavgifter. Tidigare år tog många mindre skolor ingen ansökningsavgift.

Kapitalfinansieringsavgifter kan förekomma som en årlig eller engångsavgift, beroende på skola. Dessa medel används för att underhålla eller bygga ut en skolas infrastruktur och kan variera beroende på skolans behov. Vi ser avgifter som sträcker sig från hundratals till tusentals dollar.

Internationella studentavgifter kan gälla familjer vars barn går i en privat skola som har erhållit ett kanadensiskt studietillstånd. Provinsiell subvention (tillgänglig i vissa provinser men inte alla) för privata skolor beviljas inte för elever som är registrerade som "Internationella". Skolan gör skillnaden med den internationella studentavgiften. Ett ökande antal skolor tar ut internationella avgifter oberoende av statliga subventioner. Kanada är ett populärt val för internationella studenter och en viktig inkomstkälla för privata och offentliga skolor.  

Investeringsprogram och skuldebrev håller på att bli en mer populär finansieringskälla för privata skolor. Nya familjer måste ge ett räntefritt lån till skolan. De kan vara en engångsbetalning eller flera betalningar planerade över några år. Vissa nyare skolor har finansierat sina utbyggnads- och byggprojekt på detta sätt. Beloppen kan vara betydande, allt från $5,000 25,000 upp till $XNUMX XNUMX per familj. Pengarna finns kvar hos skolan tills antingen eleven eller familjen lämnar skolan. Skolan kommer ofta att vädja till familjen att förvandla skulden till en donation när det är dags att betala tillbaka.

"Att välja en privat skola är ett viktigt beslut för alla familjer. Även om kostnaden kommer att vara en viktig faktor för de flesta familjer, är det det akademiska programmet, undervisnings- och inlärningsstrategierna, skolledarskapet och styrkan hos fakulteten som bör ha störst inverkan på det slutliga beslutet.”

Läs mer

Nyheter från vår blogg

Personlig onlineinlärning

Personlig onlineinlärning

Under de senaste åren har onlineutbildning hamnat i rampljuset, och erbjuder ett alternativt och populärt val för studenter på förskolenivå. Med personligt anpassat online-inlärning alltmer framträdande, är de traditionella tegel- och murbruksskolorna inte längre det enda alternativet. Detta innovativa tillvägagångssätt ger en mängd fördelar jämfört med konventionellt klassrumsinlärning, vilket leder till förbättrade akademiska resultat och främjar individualiserad tillväxt. Följ med oss ​​i det här blogginlägget när vi utforskar de spännande fördelarna med personligt anpassad gymnasieutbildning online.

Studenter i Quebec undersöker alternativen för årskurs 12

Studenter i Quebec undersöker alternativen för årskurs 12

Nya språklagsreformer i Quebec, känd som Bill 96 (lag 14), har genomförts för att skydda det franska språket. Dessa reformer medför nya restriktioner och förändringar i läroplanen för engelskspråkiga CEGEPs. Noterbart kommer inskrivningen av engelska CEGEP-studenter att begränsas till högst 17.5% av hela CEGEP-nätverket. Från och med 2024 kommer engelska CEGEP-studenter att behöva ta fem kurser i franska. Studenter med ett Certificate of Eligibility (COE) har möjlighet att ta alla fem poäng som franska som andraspråkskurser eller blanda vanliga kurser i franska. Å andra sidan måste elever utan COE välja en kombination av franska som andraspråk och vanliga lektioner i franska. Dessutom måste studenter utan COE klara ett prov i franska som heter Épreuves uniformes en langue d'enseignement et littérature (ÉULEL) för att ta examen, ett krav som även gäller för franska CEGEP-studenter.

Livechatt driver registrering för privatskolor

Livechatt driver registrering för privatskolor

I en post-COVID-värld har registreringen av privata och fristående skolor förändrats. Medan vissa skolor är tillbaka på rätt spår, kämpar många i år för att nå siffror som är nödvändiga för att upprätthålla program och fakultet. Baserat på vår egen erfarenhet på SchoolAdvice har livechatt varit det bästa verktyget för att driva engagemang och växa vår verksamhet. Den här bloggen erbjuder privata och fristående skolor några strategier för att implementera livechatt för sina skolor.

0 Kommentarer

Skicka in en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

376 Victoria Avenue #200
Westmount, QC Kanada, H3Z 1C3

  • [e-postskyddad]
  • 438.300.6190 | 866.300.9181
  • WhatsApp | Telegram +1.514.970.8682
Sekretesspolicy
Cookiepolicy
Regler och villkor
Green Hosting Badge