Privat skolundervisning

En viktig del av vårt uppdrag på SchoolAdvice är att förse familjer med information om fristående och privata skolor. För att uppnå detta mål publicerar vi skolprofilsidor. Standardprofiler utvecklas av vårt forskarteam. De granskar skolans webbplatser och kontaktar skoltjänstemän för att få information om skolorna. Eftersom skolor inte debiteras för en standardprofillista är vår databas heltäckande och därför påstår vi att den är "Kanadas mest inkluderande skolkatalog". Medan den betydande majoriteten av dessa skolor är kanadensiska, fortsätter vi att lägga till ett ökande antal amerikanska och internationella skolor. Hittills har vi över 600 publicerade profilsidor på SchoolAdvice.net.

Varje januari påbörjar vi en granskning och uppdatering av profiler för att återspegla förändringar i akademiska program, erbjudna betyg, fakultets- och administrationsuppdateringar och förändringar av undervisnings- och skolavgifter. I år har vi noterat några nya trender i hur skolor väljer att publicera (eller inte publicera) information om undervisning och avgifter på sina webbplatser. Ett växande antal skolor visar inte längre avgifter på skolans webbplats. Istället kräver de att besökarna skickar in en förfrågan för att få reda på kostnaderna. Även om detta kommer att bidra till att växa skolans e-postlista, är vi osäkra på att det kommer att vara en effektiv rekryteringsstrategi.

Har du en utbildningsrelaterad fråga?

Fler trender inom privata skolors prissättning...

 

Privat skolundervisning ökar. Inflationen 2023 pressar upp priserna och privata skolor är inget undantag. Vi ser en genomsnittlig ökning på cirka 6-7% för läsåret 2023-2024.

Ytterligare och villkorade avgifter är på uppgång. Vi ser ett ökande antal skolor som kräver avgifter för "Ny student" eller "Ny familj". Dessa är vanligtvis engångsavgifter som tilldelas en ny registrering. De kan variera från $500 till $8,000 XNUMX beroende på skolan och de kan eller kanske inte varierar med antalet syskon som är inskrivna på skolan. Dessa avgifter återbetalas inte när erbjudandet om antagning har accepterats av familjen.  

Ansökningsavgifter är ej återbetalningsbara och kan variera beroende på skola. I genomsnitt är en ansökningsavgift troligen $250.00. Vi ser att mindre privata skolor tar in ansökningsavgifter. Tidigare år tog många mindre skolor ingen ansökningsavgift.

Kapitalfinansieringsavgifter kan förekomma som en årlig eller engångsavgift, beroende på skola. Dessa medel används för att underhålla eller bygga ut en skolas infrastruktur och kan variera beroende på skolans behov. Vi ser avgifter som sträcker sig från hundratals till tusentals dollar.

Internationella studentavgifter kan gälla familjer vars barn går i en privat skola som har erhållit ett kanadensiskt studietillstånd. Provinsiell subvention (tillgänglig i vissa provinser men inte alla) för privata skolor beviljas inte för elever som är registrerade som "Internationella". Skolan gör skillnaden med den internationella studentavgiften. Ett ökande antal skolor tar ut internationella avgifter oberoende av statliga subventioner. Kanada är ett populärt val för internationella studenter och en viktig inkomstkälla för privata och offentliga skolor.  

Investeringsprogram och skuldebrev håller på att bli en mer populär finansieringskälla för privata skolor. Nya familjer måste ge ett räntefritt lån till skolan. De kan vara en engångsbetalning eller flera betalningar planerade över några år. Vissa nyare skolor har finansierat sina utbyggnads- och byggprojekt på detta sätt. Beloppen kan vara betydande, allt från $5,000 25,000 upp till $XNUMX XNUMX per familj. Pengarna finns kvar hos skolan tills antingen eleven eller familjen lämnar skolan. Skolan kommer ofta att vädja till familjen att förvandla skulden till en donation när det är dags att betala tillbaka.

"Att välja en privat skola är ett viktigt beslut för alla familjer. Även om kostnaden kommer att vara en viktig faktor för de flesta familjer, är det det akademiska programmet, undervisnings- och inlärningsstrategierna, skolledarskapet och styrkan hos fakulteten som bör ha störst inverkan på det slutliga beslutet.”

Läs mer

Nyheter från vår blogg

Välja en antagningskonsult – Topp 10 tips.

Välja en antagningskonsult – Topp 10 tips.

Att välja rätt skola kan vara en överväldigande och utmanande uppgift. Med så många tillgängliga alternativ kan det vara svårt att avgöra vilken skola som passar dig bäst. Det är här en antagningskonsult kan vara ovärderlig. I den här bloggen lyfter vi fram de stora fördelarna med att använda en antagningskonsult och de viktigaste funktionerna att leta efter när du väljer en antagningskonsult.

Undervisning i Kanada, A Guide for International Educators

Undervisning i Kanada, A Guide for International Educators

Om du är en internationell pedagog som vill undervisa i Kanada, finns det några saker du behöver veta innan du flyttar. Kanada är känt för sitt utmärkta utbildningssystem, och många internationella lärare dras till landet på grund av den höga livskvaliteten och de möjligheter som finns för dem. Här är några tips och råd som hjälper dig att förbereda dig för undervisning i Kanada.

Vad Quebec föräldrar och elever behöver veta om engelsk behörighet

Vad Quebec föräldrar och elever behöver veta om engelsk behörighet

Från och med hösten 2023 måste fransk- och allofonestudenter, och engelskspråkiga studenter som inte har ansökt om sitt engelska behörighetscertifikat, klara ett nytt franska prov för att ta examen. De flesta av dessa studenter kommer att behöva gå tre franska litteraturklasser för att förbereda dem för provet. Elever som går på grundskola eller gymnasieskola på engelska har redan ett certifikat och är undantagna från det franska provet. När en elev får ett behörighetscertifikat läggs deras namn till i en databas som drivs av utbildningsministeriet. CEGEPS kommer att ha tillgång till databasen senast den 1 mars.

0 Kommentarer

Skicka in en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

376 Victoria Avenue #200
Westmount, QC Kanada, H3Z 1C3

  • [e-postskyddad]
  • 438.300.6190 | 866.300.9181
  • WhatsApp | Telegram +1.514.970.8682
Sekretesspolicy
Cookie policy
Regler och villkor
Green Hosting Badge