Sju sätt att demotivera lärare

Undvika det negativa!
av Claude Openheim | Oppenheim Education Consultants & SchoolAdvice Affiliate | [e-postskyddad]
Vissa gånger är det bästa sättet att uppnå positiva resultat att överväga de mest negativa möjligheterna och göra det motsatta. Mycket har sagts och skrivits om hur man kan motivera lärare. Kanske kan man lära sig mer genom att tänka på hur man undviker det negativa. I den andan är här sju sätt som är säkra på att demotivera lärare.
Number One

Number One

VAR INTE STÖDIGA NÅR HANDLINGEN MED KRAFTFÖRÄLDRA


Vid de tre tillfällena när jag gick in i en skola som dess nya chef frågade jag mina lärare vad de förväntade sig från deras huvud. Överst på listan stod alltid att de stöds när konflikter uppstår med föräldrar. Alltför ofta känner lärare, ibland med goda skäl, att deras administration alltid sitter med föräldrar när de klagar över en lärare, ibland utan att ens ge läraren möjlighet att berätta sin sida av historien. Mänsklig natur är vad det är, föräldrar kommer ofta att gå direkt till administration snarare än att först försöka lösa problem med lärare direkt. Lärarna förväntar sig att deras administratörer gör allt försök att få föräldrar att ta itu med dem först och blir bara involverade om föräldern och läraren inte själva kan komma till en tillfredsställande lösning.

Nummer två

Nummer två

Ställa överdrivna administrativa krav och möten.


Lärarna är oerhört upptagna med lektionsförberedelser och leverans, markering, handledning och samarbetsuppgifter. Alla andra krav bör bara ställas till dem om det verkligen är nödvändigt.

I många skolor har rapportering av föräldrar blivit extremt betungande. Rapportkort förväntas ofta innehålla omfattande berättelser för att förklara elevernas framsteg och svårigheter. Även om dessa berättelser kan vara till hjälp för att ge föräldrarna en mer nyanserad förståelse, bör lärarna inte vara skyldiga att göra dem så långa och detaljerade att de tar för mycket tid att skriva utan att nödvändigtvis lägga till mycket användbar information.

På samma sätt måste tendensen att sammankalla onödiga möten återföras i. Möten bör vara produktiva och ägna åt att diskutera frågor av allmän betydelse; smide lösningar kollektivt och i samarbete och ge råd till kollegor och ledare.

Nummer tre

Nummer tre

Har alltför stora klasser.


Välj om möjligt en tid på dagen där du är en viktig anledning till att föräldrar skickar sina barn till fristående skolor är förväntningarna på att klasserna kommer att bli betydligt mindre än i offentliga skolor. Det i sin tur tillåter lärare att ge sina barn mycket individuell uppmärksamhet. När klasserna är för stora frustreras lärarna av deras oförmåga att uppfylla förväntningarna och ge eleverna bästa möjliga utbildningsupplevelse. 

Nummer fyra

Nummer fyra

Gör klassrummen inkluderande utan tillräckligt stöd för studenterna.


I allt högre grad försöker många fristående skolor vara mer inkluderande för elever med olika inlärningsprofiler. Denna förskjutning återspeglar ofta förändrad filosofi, där man tror att en mer mångfaldig miljö är bra för alla studenter. En andra, mindre idealistisk, motivation hänför sig till oro över att upprätthålla registrering och frestelsen att acceptera varje sökande. Det är emellertid självbedrägligt att registrera elever vars behov inte kan tillgodoses på rätt sätt. Inte bara lider den eleven, utan det kommer att påverka resten av klassen negativt om det inte finns ordentligt stöd, och läraren kommer att vara under stort tryck och stress från olyckliga föräldrar.

Där en klass inkluderar elever vars förmågor, inlärningsstilar och prestations- och inlärningssvårigheter är mycket olika, kan inte lärarna effektivt differentiera uppdrag och utvärderingsverktyg utan lämpligt stöd. I vissa fall, särskilt med yngre barn, kan en lärarassistent krävas för att hjälpa vissa elever med sitt arbete och ibland hantering av beteenden.

Om inte lämpliga stöd ges, resulterar ”inkluderande” antagningar i dåliga resultat och mycket lärar frustration.

Nummer fem

Nummer fem

oroliga och illa underhållna klassrum


Ett klassrum är arbetsytan för lärare och elever. Att upprätthålla dem korrekt signalerar att lärare och elever respekteras. Smutsiga, dåligt underhållna rum skickar motsatt meddelande. De gör också ett mycket dåligt intryck på nuvarande föräldrar såväl som potentiella föräldrar och givare. När byggnaden har rengjorts ordentligt under sommaren, och en del måleri och renoveringar är det omedelbart märkt och uppskattat av alla som återvänder efter semestern. Att investera de nödvändiga resurserna för att hålla anläggningen ren och underhålls är viktigt för skolans rykte och moral för dem som arbetar och studerar i den.

 

Nummer sex

Nummer sex

Använd autokratiska beslutsprocesser.


Lärare förväntar sig att få meningsfulla insatser i beslut som påverkar utbildningsprogrammet och skolverksamheten. Som högutbildade yrkesverksamma bör de uppmuntras att delta i beslutsfattande - att erbjuda sina idéer, insikter och perspektiv. Smutsigt och tidskrävande som alla samarbetsprocesser kommer att resultera i bättre resultat. Ja, det kommer att bli strid. Det kommer att bli en kollision av idéer. Debatten kommer att vara kraftfull. Men konsekvensen blir en bättre och bättre skola med en mer engagerad, lojal, energisk och engagerad fakultet.

Nummer Sju

Nummer Sju

Se till att lärarnas anställning är osäker.


I många fristående skolor ingår lärare år för år eller i bästa fall två eller tre år. Det är sällsynt att fristående lärare har tjänstgöring på samma sätt som deras offentliga skolans motsvarigheter. Dessutom är de flesta oberoende skollärare inte fackförenade och har inte det skydd mot uppsägning som fackföreningar ger. En konsekvens är att oberoende skollärares anställning tenderar att vara relativt osäker. Det är viktigt att de känner att deras administratörer kommer att skydda dem och att en aggressivt och orättvist antagonistisk förälder inte kan uppnå sitt uppsägning. Ingenting är mer förstörande av lärarens moral än att känna att de måste ansluta sig till varje föräldrafråga, oavsett hur olämpligt, för att upprätthålla sin arbetssäkerhet.

Oavsett om man beaktar det positiva eller det negativa är det uppenbart att att säkerställa goda undervisningsvillkor och lämpligt stöd är det överlägset mest kraftfulla sättet att hålla lärarnas motivation och moral hög.

0 Kommentarer

Skicka in en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

[et_bloom_inline optin_id="optin_2″]

Copyright © 2019 SchoolAdvice Inc. Drivs av våra partners, Sparrow Digital Inc.

376 Victoria Avenue #200
Westmount, QC Kanada, H3Z 1C3

  • [e-postskyddad]
  • 438.300.6190 | 866.300.9181
  • WhatsApp | Telegram +1.514.970.8682
Sekretesspolicy
Cookiepolicy
Regler och villkor
Green Hosting Badge